Most, hogy mindenki az európai kupa meccsekre figyel, azon belül is a rangosabb Bajnokok Ligájára, nem szabad megfeledkeznünk a bajnoki küzdelmekről sem. Azon belül is talán a legkiélezettebbnek tűnő angol bajnokság utolsó negyede az, ami leginkább megdobogtatja a szívünket. Ha izgalmas bajnoki hajrát akarunk látni, akkor kénytelenek vagyunk a Digi Sport nem mindig színvonalas közvetítéseit választani. A többi top liga végső befutói lassacskán már megvannak. A Barcelona spanyol egyeduralmát valószínűleg idén sem töri meg a királyi gárda, Olaszországban egy Milan Scudetto van fényesedőben, Németországban pedig szinte már biztos, hogy a Ruhr vidékére kerül a salátás tál. A szigetországban pedig még csak most kezdődik minden.

Az Arsenalnak sikerült vesztett pontokban beérni a Unitedot, és a Chelsea is ébredezni látszik, igaz nekik van a legnehezebb dolguk, de akár még ők is oda érhetnek a végén. De ne rohanjunk ennyire előre. A bajnokságot úgy lehet a legegyszerűbben leírni, ha több részre osztjuk. Az első játéknapokat egyértelműen a Chelsea nyerte a hihetetlen győzelmi mutatójának és a vörös ördögök utolsó pillanatokban történt pontvesztéseinek köszönhetően. Impozáns gólkülönbséggel vezették a tabellát egészen decemberig. Ekkor valami megszakadt, jöttek a váratlan pontvesztések és a játékuk is elszürkült. Fontos meccseket buktak el, mint például az Arsenal elleni 3-1-es végződő vendégszereplés. Talán ha akkor ütköznek meg Sir Alex legénységével, mára már csak két csapatnak lenne esélye a hőn áhított bajnoki címre. Azonban a zord angliai tél megmentette őket. Ennek ellenére a Manchester nem hagyta kihasználatlanul a kékek botlásait, és a karácsonyi meccsdömpingből is remekül remekül jöttek ki, így nem volt meglepő, hogy januárban már pontokkal vezettek az addigra a második helyre felszökő Arsenal előtt. Az ezt követő időszakból pedig az Arsenal jött ki a legjobban, noha ők is belefutottak egy-két totógyilkos eredménybe és fontos meccseket buktak el, mint például a Newcastle ellen már megnyert meccs döntetlenre adása, illetve a Sunderlandben elkövetett gólimpotensség. Ezek alatt a Bl-ben két felemás, de mindenképp küzdelmes meccsen alulmaradtak a katalán elit alakulat ellen, és sikerült az utolsó pillanatokban egy már majdnem megnyert Liga kupát egy szokásos kapus bakival elveszíteni. Mindezek ellenére az északi rivális sorozatos botlásainak köszönhetően sikerült őket beérni. Tegyük hozzá, London kékebb része is kezd magára találni mostanában, amit a United legyőzésével nyomatékosítottak is (érdekes belegondolni, hogy mi lett volna, ha ez a meccs decemberben játszódott volna). Noha így is komoly hátrányban vannak a dobogó két felső fokától, de még az is előfordulhat, hogy egy esetleges hullámvölgyet kihasználva bejelentkeznek a serlegért. A bajnokság e szakaszában minden meccs döntően befolyásolhatja majd a végső sorrendet, de most még jósolni sem lehet, hogy a Manchester a még mindig csatasorban álló rutinos öregjeinek, vagy az Arsenal tejfölös szájú a Bl-ben kicsit megtépázott ifjainak, vagy talán a Chelsea tavalyi bajnokainak lesz lehetősége az ég felé emelni a kupát. Bármi is lesz a vége, a Premier League idén is a legizgalmasabb bajnoki befutót hozza, amelyik csapat jól szerepel a rangadókon és nem fullad ki tavasszal az a dobogó legfelső fokán találhatja magát a 38. forduló után.

A bejegyzés trackback címe:

https://failido.blog.hu/api/trackback/id/tr682729673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása