Manchester United- Chelsea

2011.03.21. 19:28

   Talán erről meccsről lesz a legnehezebb valami újat és izgalmasat írni. Elég csak végig nézni a többi párosításon és máris látszik, hogy igazán csak egy klasszikussal lesz dolgunk a negyeddöntők során. Ez pedig kétség kívül a két angol óriás párharca lesz. Akik az elmúlt években egyeduralkodóvá váltak a Premier League-ben és mindeközben egy végletekig kiélezett Bl döntőt is játszottak egymás ellen. Joggal merül fel a kérdés mindenkiben, hogy tud-e bármi újat mutatni ez a meccs azoknak a semleges szurkolóknak akiket valamilyen különleges oknál fogva hidegen hagy egy angol Bl rangadó. Nem, nem lesz semmi új, semmi váratlan, mivel a szezon ezen szakaszában már lehetetlen bármi meglepőt előhúzni a kalapból még akkor is ha két olyan zseniális varázsló fog ülni a padon mint Ancelotti és Ferguson. Sokkal nagyobb jelentősége lesz a csapatok motiváltságának.

 

    Ez leginkább a Chelseare érvényes, mivel a bajnokság számukra már csak szerencsejáték, de a Bl-ben még minden esélyük megvan arra, hogy a saját akaratukból érjenek arra a csúcsra aminek még csak a kapujában álltak. Nem mellesleg akkor épp a United állta az útjukat. A londoni kékeknél érdemes megjegyezni azt is, hogy amíg a Manchesterben tolonganak a Bl győztesek addig Londonban csak 3 hírmondó akad Carloval együtt, aki mesélni tudna a győzelemről. A csapat korából kifolyólag könnyen lehet, hogy a keret nagy részének ez lesz az utolsó esélye amit megragadhatnak. Itt jegyzem meg azt, hogy mivel taktikailag semmi meglepőt nem lehet húzni a meccsen, ezért sokkal nagyobb fontossága lesz a fejekben történő rendrakásnak. Ha Ancelotti képes lesz erre akkor, egy a szokásosnál is nagyobb csatát hozó párosításra lesz kilátás.

   A United esetében a helyzet pont fordítva van. Jelenleg vezetik az angol bajnokságot és a Bl győzelemről is közeli emlékeik lehetnek. Ennek ellenére ez mégsem az ő szezonjuk, a középpálya darabokban hever és kevés a minőségi csere egyelőre. Amiért ennek ellenére mégis ide jutottak azt csak Sir Alexnek és a jókor jó formában pályára lépő Giggsnek köszönhetik. Persze a cilinderből még elő lehet húzni egy-egy klasszis formát elkapó Berbatovot és Rooneyt is, illetve ne feledjük el a szezon eddig legjobban bevált húzását Javier "Chicarito" Hernándezt. De a csapat defektjeit elnézve talán el kell gondolkozniuk, hogy melyik sorozat megnyerése lenne fontosabb az idén, mert az idei szűkös kerettel kisebb csoda lenne mindkettőt behúzni. De hát kinek ha nem Ferguson mesternek sikerülhetne ez is.

   Ezeket a gondolatokat mérlegelvén nálam ez a párosítás 55-45% arányban a kékek javára dől el. Az 5% pontnyi eltérést a hosszabb és minőségibb cserepad, illetve a remek és összeszokottabb középpálya eredményezi a Chelsea számára. És ez csak azért ilyen pici eltérés ilyen szembetűnő különbségek mellet, mert a túloldalon a vörös ördögök lesznek az ellenfelek Sir Alex vezérletével.

A bejegyzés trackback címe:

https://failido.blog.hu/api/trackback/id/tr162760039

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.06. 16:01:58

Mit játszik ma a Barcelona a Shaktar ellen? És a Manchesteriek mennyi gólt lőneka Chelseanek?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása